Сучасна професія

14.11.2019

Зараз багато говорять про сучасні професії, і ми зазвичай уявляємо щось пов’язане з IT-технологіями, E-маркетингом та іншими спеціальностями, що з’явилися недавно. Проте у нашій галузі є професія, яка далека від цифрових технологій, але не менш важлива, популярна та цікава. Ми хочемо детальніше розповісти про неї.

У нашій майстерні є дві зони: ремонтна та реставраційна. Кількість замовлень на реставраційному відділі завжди більше, ніж на ремонтному. Крім того, практично кожне замовлення, яке надходить на ремонт, подальше йде на догляд чи реставрацію. Попит на відновлення шкіряних виробів, догляд та реставрацію взуття, сумок, верхнього одягу постійно зростає. Але кількість фахівців у цій галузі на ринку праці дуже мала, оскільки немає освітніх закладів, що готували б майстрів-реставраторів.

Рік тому ми створили курс “мастер-реставратор кожаного взуття”. Спочатку нашою метою було підготувати майстрів для власного виробництва, оскільки нам постійно не вистачало фахівців. Але виявилося, що дефіцит таких майстрів відчувають не лише ми, а всі учасники ринку. Спочатку до нас звернулися кілька колег з інших майстерень. Потім одна мережа відомих хімчисток вирішила додати до свого переліку послуг чищення і реставрацію взуття та відправила до нас на навчання свого технолога. У нас вчилися також майстри-чоботарі, які розуміють, що майбутнє нашої сфери за реставрацією, і для того, щоб бути востребованим, потрібно вміти не тільки ремонтувати взуття, а й доглядати за ним, робити чистку та фарбування. Загалом, цей курс виявився корисним не лише для нас. Тому ми запрошуємо всіх, хто причетний до сфери ремонту та реставрації виробів зі шкіри, пройти його.

Тривалість нашого курсу варіюється від тижня до місяця. Тижнева програма передбачає інтенсивне навчання з теоретичною та практичною підготовкою. За цей час ми розповідаємо, як шкіра тварин перетворюється на шкіру, які технології використовуються для очищення кожаного виробу, нанесення фарбування та різних фінішних покриттів. На практичних заняттях працюємо з різними типами шкір, вчимося усувати дефекти на виробах, колорувати кольори, використовуючи технології нанесення різних фарб та покриттів.

Після інтенсивного курсу ми рекомендуємо практичні заняття на базі нашої майстерні. На 1-3 тижні можна стати членом команди реставраторів майстерні НАНОВО. Працювати з реальними замовленнями поруч з досвідченими майстрами та під керівництвом технолога. Пройти разом з нами всі етапи реставрації виробу, від дефектівки до фінішної обробки. Відпрацювати навик підбору та змішування кольорів.

І, звичайно ж, після закінчення курсу, коли ви почнете працювати самостійно, ви можете розраховувати на нашу допомогу, підтримку та консультації.

І так, якщо ви любите ремесло, працюєте у сфері ремонту або тільки плануєте розпочати власний бізнес, у вас обов’язково все вийде. Ви можете йти довгим шляхом – освоїти основи професії методом спроб і помилок або коротким – навчитися у професіоналів, отримати конкретні знання та реальні технології в нашій школі майстрів.

До зустрічі в школі майстрів НАНОВО,
Геннадій Верба.